Двама президенти изпратиха Ангел Марин в последния му път
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Март 2024 18:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама президенти изпратиха Ангел Марин в последния му път

/КРОСС/ Ангел Марин е заслужил офицер и държавник, посветил без колебание и без остатък професионалния и житейския си път на България. Това заяви в съболезнования до близките на ген. Ангел Марин държавният глава Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова присъства в Батак на траурната церемония по повод кончината на вицепрезидента на България в периода 2002-2012 г.

„Генерал Марин изпълняваше своя дълг с чест и отговорност, с всеотдайност и неподправено родолюбие, отстоявайки интересите на българския народ", подчертава президентът Радев. Държавният глава откроява важния принос на Ангел Марин за изграждането и развитието на президентската институция и за утвърждаването на нейния обществен авторитет.

„Не на последно място ще запомним генерал Ангел Марин и със силното му чувство за справедливост и лично достойнство, с пословичните му скромност и човечност. До последните си дни той остана верен на своите принципи, не спестяваше критиките си и отстояваше активно значими за обществото ни каузи", заявява още държавният глава.

На траурната церемония в Батак присъстваха президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов, народни представители, кметове и представители на местното самоуправление и много граждани.