Григор Димитров: Трябва да контролирам емоциите си
Секция: СПОРТ
22 Март 2024 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров: Трябва да контролирам емоциите си

/КРОСС/ На Григор Димитров предстои участие в турнира в Маями, който не е сред успешните за него. До момента българският тенисист е стигал само до 4-ия кръг - през 2012 и 2016 г. Той даде интересно интервю пред Tennis TV, в което говори за надпреварата в Маями и на какво се дължи подобрението в играта му, съобщава Gong.

"Този турнир винаги е бил малко по-особен за мен. Имал съм някои впечатляващи победи, но никога не съм успявал да стигна далеч в надпреварата. Не искам да мисля за това сега, по-скоро искам да се освободя от големите очаквания и от напрежението. Трябва да контролирам емоциите си - това е по-важно дори от играта. Съвършенството не съществува, важно е как разсъждаваш в момента", коментира първата ракета в мъжния ни тенис.

„Идва момент, в който трябва да започнеш да правиш нещата по-простичко или по-различно. Минал съм, както през големи моменти, така и през големи падения. Трябва да обичаш и победите, и загубите. Сега искам да се развивам и като играч, и като човек - двете вървят ръка за ръка", каза още Димитров.

Първата ни ракета излиза на корта в Маями в събота срещу чилиеца Алехандро Табило.

Източник:Gong.bg