Поискаха нов следствен експеримент с Рангел Бизюрев заради убийството в Цалапица
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Март 2024 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поискаха нов следствен експеримент с Рангел Бизюрев заради убийството в Цалапица Искането е депозирано до Окръжната прокуратура

/КРОСС/ Защитата на семейството на убития Димитър Малинов от Цалапица поиска нов следствен експеримент с участието на вече екстрадирания у нас Рангел Бизюрев. Искането е депозирано до Окръжната прокуратура.

Бизюрев е заявил, че ще съдейства на полицията за установяване на детайлите около престъплението. Според версията му обидни реплики по негов адрес са станали причина за смъртта на Димитър.

Нанесъл му е четири удара по тялото, но не и в лицето. На побоя е присъствал един от задържаните близнаци - Борислав. Неговите показания са най-противоречиви, тъй като твърди, че фаталните удари са причинени именно от Бизюрев.

Разпитват основния заподозрян за убийството в Цалапица

От прокуратурата съобщиха, че предстои между двамата да бъде направена очна ставка, както и да бъдат разпитани още свидетели.

„До момента прехвърлят изцяло вината на Рангел. Твърдят, че само той е бил Митко. Близките на Димитър не са съгласни. Хората в Цалапица, с които съм говорила, многократно са заявявали, че и братята имат участие в убийството. Искаме да бъде направен нов следствен експеримент", заяви Антоанета Николова, адвокат на семейството на Димитър.

„Това е подигравка с нас, подигравка с паметта на Митко, подигравка с всички, защото тепърва ще има други почернени семейства", споделя Атанаска Бакалова, майката на убития Димитър.

„Щом ние никога повече няма да видим близкия ни човек, не трябва и те да виждат своите роднини. Искаме доживотен затвор без право на замяна", коментира Марина Маринова, братовчедка на Димитър.