Мария Габриел : Tрябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори
Секция: ПОЛИТИКА
23 Март 2024 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мария Габриел : Tрябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Мария Габриел каза, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. С хода си дадох шанс преговорите да продължат до последния момент.

"Връщайки празна папката, анонсираш процес, в който няма надежда. Нямах право да тласна страната към избори. Съжалявам, ако някой се е почувствал засегнат от начина, по който това се случва. Нямаше нито едно име, което не е дискутирано", добави тя.

По думите на Габриел ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са били стигнали до почти финален текст на споразумение и състав на правителство още на 15-и март. Не са били уточнени две имена в кабинета и две точки по споразумението. "Какво все още не беше финализирано: крайната дата за реформа в службите, както и въпрос, свързан със следствената тайна. Останаха да бъдат дискутирани още две имена буквално - за Министерство на отбраната и Министерство на енергетиката. Върна се и идеята за това в Министерство на отбраната да има ротация. Нямам нищо лично против Тодор Тагарев, напротив, още от самото начало с ентусиазъм приех участието му", коментира кандидат-премиерът.

"Всеки един не може да не надмогне личното в името на националното. Всички заедно трябва да върнем диалога и разума и да работим за България", подчерта тя.

Габриел обясни, че не иска лично извинение. "Искам извинение за всички онези жени и професионалисти, които отговорно заемат високи позиции и извинение за това, че в един екип уважението между мъжете и жените е принцип, от който няма да отстъпя".

БНТ, „Панорама"