Румяна Бъчварова: Всички вярват, че ще има правителство, защото това е образът на разума
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Март 2024 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румяна Бъчварова: Всички вярват, че ще има правителство, защото това е образът на разума

/КРОСС/ Това събитие много ясно показва, че нашите местни страсти са много незначителни на фона на големите проблеми, които се случват в света - това коментира в студиото на "Денят започна с Георги Любенов" социологът Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиерския мандат на Бойко Борисов, бивш посланик в Израел, по повод жестокия терористичен акт край Москва.

"Рано е за обективна оценка, трагедията е много голяма и не може да мине без последици, защото очевидно зад нея стои умисъл. Това събитие измества по някакъв начин фокусът върху Русия, защото тя от очевиден агресор се превръща в жертва и това ще се отрази на отношението към Русия", каза Бъчварова.

По думите ѝ, всяка една държава трябва да има готовност да се справя с такива проблеми и всяко едно политическо действие трябва да отчита този факт, че може да се наложи да се справяме с такива проблеми.

"Това е отговорността на всеки един политик и на всеки един преговарящ, всеки един участник в нашата си малка криза. Всички вярват, че ще има правителство, защото това е образът на разума в тази ситуация. Големият въпрос обаче остава - какво правим, когато има правителство, какво прави това правителство, как работи. И въпросът с доверието - между участниците в правителството и къкво ще направят, за да възстановят доверието на гражданите", посочи още Румяна Бъчварова.