Стефан Софиянски: Има нещо абсурдно в цялата тази политическа ситуация
Секция: Интервюта
23 Март 2024 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Софиянски: Има нещо абсурдно в цялата тази политическа ситуация

/КРОСС/ Има нещо абсурдно в цялата тази политическа ситуация, което трябва да ни притеснява. На десетия месец Бойко Борисов обяви министър-председателя за „послушко". Същевременно министърът на финансите, който 10 месеца е работил с вицепремиера Мария Габриел, я обяви за „мафиотка". Това каза бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски в предаването „Тази събота" по бТВ.

Според него ротацията все пак ще има. Министър-председателят трябва сам да избере своя екип от министри и структурата на Министерски съвет.

Твърдението на политическата класа, че няма алтернатива на сегашното управление, е причината за липсата на чувство за отговорност. „В този парламент няма алтернатива, защото това са същите хора, които разтуриха три-четири парламента - и като персонажи, и като политически сили. Следващата промяна трябва да бъде връщането към нормален политически живот. Ние, „Свободните демократи", сме в един процес с НДСВ, „Синя София" да направим обединена извънпарламентарна опозиция и да дадем ясна алтернатива на това, което става днес. Тази алтернатива е да се върнем към нормалното говорене, към нормалния политически живот, към една политика с човешко лице", заяви Софиянски.

бТВ, „Тази събота"