Драгомир Заков: В нестабилната политическа обстановка страната трябва да запази устойчивост във всички свои системи
Секция: Коментари
25 Март 2024 06:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Драгомир Заков: В нестабилната политическа обстановка страната трябва да запази устойчивост във всички свои системи

/КРОСС/ В пореден етап сме на формиране на коалиционна култура. В изборите няма нищо страшно, това е една демократична процедура. Такова мнение изрази снощи в студиото на „На Фокус" съветникът на премиера по външната политика Драгомир Заков.

Той заяви, че приема спокойно настоящата ситуация.

„Дали ще отидем на избори според мен е все още спекулация, но наистина всяко едно нарушаване на устойчивостта в държавата води до възможности за външно влияние. Мисля, че още не сме в такъв етап. Все още се развива конституционната процедура, нека я оставим да се развие в пълния й кръг. Тепърва има още два мандата. В момента, каквото и да кажем, ще бъде спекулация, не искам да влизам в нея. Да коментирам политически лидери от коалицията в настоящата си позиция не е удачно. По никакъв начин не участвам в преговорите и отново ще кажа - приемам всичко това спокойно, защото го виждам като едно развитие на коалиционна култура", допълни Заков.

Спекулациите с външен натиск за формиране на правителство са по линия на хибридната пропаганда, заяви той. „Нашите партньори и съюзници следят какво се случва в България, както и ние следим какво се случва в страните, с които сме съюзници", коментира той.

В нестабилната политическа обстановка страната трябва да запази устойчивост във всички свои системи, подчерта Заков.

Той коментира и терористичния акт в сърцето на Москва. Според него Русия няма причина да направи ответен удар.

„Ако все пак руското ръководство е решило да използва ситуацията, за да ескалира нещата в Украйна, няма как да го предотвратим по никакъв начин. Това е пропаганда", заяви Драгомир Заков.