Григор Димитров постигна обрат на турнира в Маями
Секция: СПОРТ
25 Март 2024 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров постигна обрат на турнира в Маями

/КРОСС/ Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд от 8,9 милиона долара. Най-добрият български тенисист постигна труден обрат с 6:7 (5), 7:6 (5), 6:2 срещу чилиеца Алехандро Табило за 2 часа и 29 минути игра.

"Не знам как се измъкнах, бях в двубоя, не мислех много. Играх срещу един от най-добрите сервиси. Бях концентриран, останах в мача. Не направих нищо извънредно и търсех ударите си. Бях солиден. В третия сет бях много силен. Трябваше да остана в мача, това е. Без значение дали той има аванс или не. Когато си под напрежение, опитваш да го прехвърлиш на другия тенисист. Атмосферата беше много добра. Зрителите бяха невероятни и за двамата. Видях много българи. Беше честна битка и това ми харесва. Хубаво е да имаме такава енергия на тези места", заяви Димитров на корта след победата си срещу чилиеца, дошла след два часа и половина.

В следващия кръг българският тенисист ще играе срещу Яник Ханфман, който заема 56-ата позиция в световната ранглиста. Германецът победи Адриан Манарино от Франция след обрат с 3:6, 7:6 (1), 6:4 за 2 часа и 43 минути.

Източник: БТА