Защо властите в Русия пренебрегнаха риска от терористична атака
Секция: Анализи
25 Март 2024 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо властите в Русия пренебрегнаха риска от терористична атака Анализ на Николай Кръстев, Чавдар Стефанов и проф. Румен Кънчев

/КРОСС/ Кой ще плати цената за загубените животи след кървавия атентат в Москва и защо рискът от терористичен акт е пренебрегнат от властите? Какво следва за Русия и режима на Владимир Путин след нападението? Отговори на тези въпроси в ефира на „Здравей, България" потърсиха журналистите Николай Кръстев и Чавдар Стефанов, както и експертът по международна сигурност и геополитика и бивш заместник-министър на отбраната проф. Румен Кънчев.

„Русия вече изведе версия, включително с изказването на Путин 20 часа след атентата. Според Москва виновна е Украйна, зад която стоят САЩ. Що се отнася до другите версии - в тях също има известна достоверност", подчерта Стефанов. И допълни, че са налице много противоречия около тези събития и „нещо не се връзва".

„По отношение на атентата аз приемам, че виновни за него са ИДИЛ. И приключвам с обсъждането на това кой и защо е виновен за нападението", заяви професор Кънчев, който обясни, че са по-важни стратегическите планове на конфликта в Украйна.

„Това, че в момента в Москва се проучва основно украинската версия за атентата като най-правдоподобна, си е техен проблем. Реалността обаче не е такава", посочи Кръстев.