КЕВР внесе в Народното събрание Годишния доклад за дейността си през 2023 г.
Секция: ИКОНОМИКА
25 Март 2024 20:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КЕВР внесе в Народното събрание Годишния доклад за дейността си през 2023 г.

/КРОСС/ Комисията за енергийно и водно регулиране внесе в Народното събрание Годишния доклад за дейността си през 2023 г.

Докладът включва подробна информация за приетите подзаконови нормативни актове и за работата на Комисията в секторите на регулаторните й правомощия - „Електроенергетика и топлоенергетика", „Природен газ", „ВиК услуги". В отделна глава са представени дейностите  по мониторинг и контрол в изпълнение на Регламент (ЕС) № 1227/2011 относно интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с енергия. Докладът предоставя информация и за постъпилите жалби и взетите по тях решения, извършените през годината планови и извънредни проверки и наложените санкции при установяване на нарушения. Обхваната е дейността в областта на достъпа до обществена информация, административното обслужване, осъществяваното международно сътрудничество и други сектори.

  Годишният доклад за дейността на КЕВР за 2023 г. е публикуван на интернет страницата на регулатора в рубриката "За КЕВР" - "Годишни доклади".