МОСВ предупреди за повишени нива на реките у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Март 2024 15:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МОСВ предупреди за повишени нива на реките у нас Причината са обилни валежи в страната

/КРОСС/ В резултат на валежи и оттичане днес ще има повишения на речните нива. Това се посочва в информация на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), пише dariknews.bg. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от ведомството.

На 27 март заради валежи от дъжд и снеготопене ще има повишения във водосборите западно от р. Русенски Лом, на реките южно от гр. Бургас, в Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. На 28 март в резултат на валежи от дъжд и снеготопене ще има краткотрайни повишения във водосборите източно от р. Вит, на реките северно от гр. Бургас, в Източнобеломорски басейн, рилските и пиринските притоци на р. Струма и р. Места, посочват от МОСВ. Оттам добавят, че утре опасни метеорологични явления в страната не се очакват.

През нощта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи - от юг и ще бъде слаб до умерен, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Източник:dariknews.bg