Зам.-министър Димитър Недялков участва в дискусия по пътна безопасност с ученици от столично училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Март 2024 16:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Димитър Недялков участва в дискусия по пътна безопасност с ученици от столично училище

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков участва в дискусия по пътна безопасност в 132 СУ "Ваня Войнова" - София. Той запозна присъстващите ученици с основните изисквания, свързани с обучението на кандидатите за водачи, като обърна специално внимание на задължителните елементи в обучението по практика.

„Бъдете уверени, спокойни и най-вече отговорни на пътя. От поведението на всички зависи опазването живота и здравето на всички участници в пътното движение. Това е важно, защото човешкият живот няма цена", подчерта заместник-министър Димитър Недялков. Той бе категоричен, че обучението е от съществена важност за изграждането на правилните навици и поведение на пътя, така че новите водачи излизайки на пътя, като пълноправни участници в движението, да спазват правилата и да не предизвикват рискови ситуации.

По време на дискусията бе акцентирано и на управлението на МПС след употребата на алкохол и упойващи вещества. С използването на специални очила учениците имаха възможност да се запознаят с негативния ефект от тяхната употреба.

„Кампанията стартира миналата година от 78 СУ „Христо Смирненски" в Банкя, в памет на Стефан Стефанов, който загина в нелеп пътен инцидент. До момента сме провели дискусии в 5 училища, като планираме кампанията да се разрасне в още учебни заведения", заяви организаторът на инициативата Красимира Манолова, председател на Фондация Стефан Стефанов - ПМС - Всички заедно за едно.

Участие в събитието взеха ученици от 11 и 12 клас, представители на общинската власт, неправителствени организации и ръководството на училището.