Voice of America: Байдън държи Израел близо, но Нетаняху далеч
Секция: Интервюта
25 Март 2024 17:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Voice of America: Байдън държи Израел близо, но Нетаняху далеч Американският президент заяви, че няма как да допуснат смъртта на още 30 000 палестинци

/КРОСС/ Военната кампания на Израел в Ивицата Газа и нейният ефект върху цивилните граждани в Палестина беше обект на международно осъждане, предаде Voice of America. Гладът се използва като оръжие, изпращането на помощи по суша е затруднено, посочват от VOA.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви: „Никакъв натиск няма да ни спре. Самото бъдеще на Израел, оцеляването ни е в опасност."

Но на фона на нарастващите жертви и гладуващи в Газа, най-верният поддръжник на Израел - президентът Джо Байдън, губи търпение. Американският държавен глава заяви в интервю за MSNBC, че няма как да допуснат смъртта на още 30 000 палестинци.

Байдън все по-ясно показва разочарованието си от Нетаняху, включително по отношение на израелските политики, които забавят доставката по суша на така необходимата хуманитарна помощ.

САЩ се присъединиха към други страни за изпращане на помощи със самолети. Американската армия започна да строи и временен коридор към Газа, за да може помощта да пристига по море от Кипър, предава VOA.

Преди президентските избори в САЩ през ноември, Байдън иска да избегне възможността републиканците да спечелят произраелските гласове. Но той също трябва да спре и възможността прогресивните демократи да го изоставят заради подкрепата му за Израел. Поради тези причини американският президент се дистанцира от темата.

Източник: Voice of America