Юлиян Попов: Политическата ситуация в България е ситуация на необходимост да се свърши много несвършена работа
Секция: ПОЛИТИКА
26 Март 2024 06:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Юлиян Попов: Политическата ситуация в България е ситуация на необходимост да се свърши много несвършена работа

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Юлиян Попов каза, че е нормално при една такава коалиция да има сблъсъци постоянно. „Аз не възприемам това като нещо необичайно, но се стигна до кризисна ситуация. Според мен българското общество иска спокойствие и продължение. Ние имаме програма, която е подготвена за 18 месеца, свършихме добра работа. Политическата ситуация в България е ситуация на необходимост да се свърши много несвършена работа".

Като гражданин смятам, че е важно този работен режим да продължи поне до края на годината, за да може да се стабилизират много неща, заяви Попов. „Възможно е, политическата зрялост се състои в това да можеш да пренебрегваш нагорещени сблъсъци. Надявам се на решение, за да се избегнат предсрочни избори".

Много е важно, защото междуправителствения панел по климатични промени това е мрежата от научни работници, които формират докладите, върху които се базират всички глобални политики за климата, обясни Попов важността на това че България ще е домакин на този панел. „Зад тези политики стоят всички държави и затова тези срещи са основата, на която всички тези политики се градят".

В Дубай ние направихме голям удар на практика и извоювахме тази пленарна сесия е видимият връх, но основата са именно тези пленарни сесии и докладите, които международният панел изработи, допълни още министърът в оставка.