Нов протест в Цалапица в очакване на справедливост
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2024 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов протест в Цалапица в очакване на справедливост Ще има ли по-тежки обвинения за помагачите при убийството на Димитър Малинов

/КРОСС/ Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица излизат на пореден протест по-късно през деня. Това се случва на фона на делото срещу близнаците Динкови, които са обвинени в укривателство, и Рангел Бизюрев, който беше екстрадиран обратно в България.

Според близките на Димитър неяснотите около случая остават, а Бизюрев дава объркващи показания. Те настояват той да бъде разпитан от всички експерти по делото, а не само от прокуратурата както е в момента.

Майката на Димитър твърди пред BTV, че повод за убийството е било момиче, а околните са настройвали Митко и Бизюрев един срещу друг. Тя допълва, че обвинението на близнаците Динкови зависи от показанията на Бизюрев, но пита как така делото е разделено от Окръжната прокуратура, след като според нея близнаците са съучастници в убийството.

Семейството от няколко месеца иска да бъде проведен нов следствен експеримент, като отказът за това съдът мотивира с отсъствието на Рангел Бизюрев. Сега той е отново в България и близките на убития Димитър настояват експериментът да се случи.

По-късно през деня семейство и близки ще протестират пред прокуратурата и пред съдебната палата в Пловдив.