Дете пропадна в 10-метрова шахта във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2024 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дете пропадна в 10-метрова шахта във Варна Как се стигна до опасния инцидент и кой е отговорен

/КРОСС/ История от Варна по зрителски сигнал за опасна шахта в подлез. В петък вечерта майка и 7-годишната й дъщеря се прибирали от разходка. Преминавайки през съоръжението неочаквано детето пропаднало. Оказва се, че в самата шахта е имало дупка и кракът на детето се е заклещил вътре. След случилото се, момиченцето е с хематом. За щастие не се стигнало до по-сериозни последствия, но майката е категорична, че ще потърси правата си.

Общината реагирала бързо и обезопасила съоръжението. То се намира в близост до стадион „Спартак", а на метри от подлеза има и училище.

Прибирахме се след разходка. Слизахме по стъпалата. Детето ми ходеше до мен, говорехме си. Не беше без надзор. В този момент лявото й краче пропадна. Случаен минувач ни видя и ми помогна да я извадим, защото съм бременна, обясни в ефира на NOVA „Здравей, България" Елена Сеславова, майка на пострадалото дете.

Тя е категорична, че трябва да бъде извършена проверка и оглед на всички подлези на територията на общината.

Тази шахта служи за отводняване на подлеза. Шахтите са в гаранционен срок и до няколко дни ще бъдат подменени от фирмата изпълнител. Самата дълбочина на шахтата е около 50-60 сантиметра, подчерта Тихомир Тимов, директор "Инженерна инфраструктура" в Община Варна.