Антон Кутев: Борисов иска избори, убеден е, че може да обърне играта
Секция: Коментари
26 Март 2024 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: Борисов иска избори, убеден е, че може да обърне играта

/КРОСС/ „Бойко Борисов установи, че вече може да управлява без ПП-ДБ и реши, че това става чрез избори. ГЕРБ и ДПС се намират в добра кондиция за договорки и ще трябва да „напазаруват" нужните им субекти", това каза бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в ефира на „Твоят ден" по NOVA NEWS.

Експертът посочи, че хората са изморени от случващото се на политическата сцена и затова одобряват разпадането на „сглобката". Той смята още, че от ПП пък не познават начина, по който се прави политика.

Кутев е на мнение, че причината за края на преговорите не е само спорът за военния министър Тодор Тагарев, а това, че от самото начало "Борисов е принуден да участва в нещо, което не иска".

„Досега той нямаше силите и усещането, че може да обърне играта, но сега вече е убеден, че може да го направи. Затова отива на избори", поясни Кутев. Той допълни, че ПП са можели да намерят път, но вместо това са „решили да извиват ръце".

Кутев е на мнение, че се подценява падането на резултатите на ПП-ДБ. Той не вярва, че те повече ще влязат в управлението. По негови думи заявката е била за сериозни реформи и борба с корупцията, които не са се случили.

Експертът посочи, че промяната в Конституцията е била насочена към президентската власт. „Последните четири правителства на Румен Радев са с 30-35% одобрение", поясни той.