Майката на Митко: Ще протестираме до дупка, ако пуснат близнаците от ареста (ВИДЕО)
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2024 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на Митко: Ще протестираме до дупка, ако пуснат близнаците от ареста (ВИДЕО)

/КРОСС/ Ще протестираме до дупка, ако днес съдът пусне близнаците от Цалапица от ареста. Това заяви Атанаска Бакалова, майка на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, за чието убийство в Пловдив започва съдебен процес.

Бакалова и близки на Митко са пред сградата на Съдебната палата, където трябва да стартира разпоредителното заседание по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателството на Рангел Бизюрев след убийството на Митко Малинов от Цалапица. Основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания миналата седмица и съдът в Пловдив го остави за постоянно в ареста.

Бакалова твърди, че има сериозни разминавания между показанията на близнаците и на Рангел Бизюрев. "Те хвърлят цялата вина върху Рангел. Три пъти си сменят показанията", посочи Атанаска Бакалова и попита защо Рангел не е разпитан от криминолози и психолози.

"Това е прецедент за България. Участниците в едно жестоко убийство да бъдат разделени - единият в Районна, другият в Окръжна прокуратура", каза още почернената майка.

Източник: БГНЕС