ГЕРБ-СДС: Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Март 2024 16:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ-СДС: Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат Позицията е в отговор на писмото на ПП-ДБ

/КРОСС/ Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Така от ГЕРБ-СДС отговориха на писмото на „Продължаваме Промяната - Демократична България", които предложиха кабинет с втория „Национален" мандат.

„Ние от ГЕРБ-СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България", обясняват от коалицията.

Оттам пишат, че намират за неуместно да се предлага реализация на втори мандат с участието на ГЕРБ-СДС и с предложения за министър-председател в лицето на Мария Габриел или Росен Желязков след случилото се между двете коалиции. „Мария Габриел беше поставена във фактическа и обективна невъзможност да реализира правителство в мандата, който принадлежи на партията, която я е номинирала и е спечелила изборите. Нещо повече - тя беше групово бламирана от министрите, излъчени от ПП-ДБ. Не на последно място, беше направен опит за публичното дискредитиране на Мария Габриел", се казва още в отговора до ПП-ДБ.

„След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ПП-ДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България", подчертават от ГЕРБ-СДС.