Екипът на „България сутрин“ получи признание от Коалицията за живот без тютюнев дим
Секция: Здраве
26 Март 2024 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екипът на „България сутрин“ получи признание от Коалицията за живот без тютюнев дим Наградиха Мария Константинова и Виктор Дремсизов за отразяване и известяване на обществото за вредите от тютюневи изделия

/КРОСС/ Водещите на сутрешния блок „България сутрин" Мария Константинова и Виктор Дремсизов получиха признателност от Коалицията за живот без тютюнев дим за отразяване и известяване на обществото за вредите от тютюневи изделия. Гост в студиото беше д-р Гергана Гешанова, която лично връчи картина и плакет на екипа на Bulgaria ON AIR.

Замърсяването на околната среда, изсичането на 600 милиона дървета и литрите вода, необходими за отглеждането на тютюн, бяха сред основните теми, към които д-р Гешанова насочи вниманието на зрителите. Целият разговор и коментарите на специалиста могат отново да бъдат прегледани в сайта на политематичната телевизия - bgonair.bg.

През годините екипът на „България сутрин" активно насочва вниманието на зрителите към темата за вредите от тютюнопушенето, като допълнително изследва как влияе на човешкото здраве и на околната среда. Продуцентите и водещите следят стриктно регулациите и мерките които държавата трябва да предприеме.