Болницата в Хан Юнис в Южна Газа е затворена заради обстрел
Секция: СВЯТ
27 Март 2024 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Болницата в Хан Юнис в Южна Газа е затворена заради обстрел

/КРОСС/ Болницата в град Хан Юнис в Южна Газа е затворена заради израелски нападения, заявиха хуманитарни служители, цитирани от ДПА.

Палестинският Червен полумесец написа днес в "Екс", че "изразява разочарованието си, че (болницата "Ал Амал") не работи, след като международната общност не е успяла да осигури необходимата защита за служителите, пациентите и разслените хора".

"Болницата е под обсада от повече от 40 дни и бе обект на обстрел няколко пъти, преди Окупационните сили да продължат обсадата си отново и да принудят всички да я напуснат, оставяйки я разрушена", се казва още в изявлението.

Израелската армия обяви, че нейни сили са били разположени около "Ал Амал" в Хан Юнис заради терористични цели и там са убити терористи и са открити оръжия.

Израел обвинява бойците от "Хамас", че системно използва медицински заведения за военни цели - твърдение, което "Хамас" отрича.

Агенцията на ООН за подпомагане на палестински бежанци съобщи вчера, цитирайки Световната здравна организация, че само 2 от общо 15 болници в южната част на Газа все още работят. Хуманитарни организации съобщават за катастрофални условия на място.