Чавдар Стефанов: В последните години като че ли забравихме за ислямския екстремизъм
Секция: Анализи
27 Март 2024 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чавдар Стефанов: В последните години като че ли забравихме за ислямския екстремизъм

/КРОСС/ Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви във вторник, че въоръжените мъже, които атакуваха московската зала "Крокус сити хол" в петък, са бягали към Беларус, а не към Украйна, както настоява президентът Владимир Путин.

Путин каза, че трябва да се направи всичко възможно Украйна да бъде победена. Това започна още от самото начало на атентата край Москва. В последните години като че ли забравихме за ислямския екстремизъм, тероризма, Афганистан, Узбекистан и Таджикистан. Това са големи страни с влияние върху цяла Централна Азия. Това коментира в БНТ „Денят започва" журналистът и дългогодишен наблюдател на събитията в Русия Чавдар Стефанов.

Всяка държава е уязвима от международния тероризъм. В условията на война Русия се опитва да докаже украинска връзка, Украйна категорично отрича. Повече въпросителни предизвика изпреварващата реакция на САЩ. По-важното е как всичко това се отразява на войната. Това ще носи по-нататъшна ескалация на конфликта, посочи бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.