Борисов: Един път казват „Бойко, помогни ни“, после пък съм виновен за всичко
Секция: Коментари
27 Март 2024 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Един път казват „Бойко, помогни ни“, после пък съм виновен за всичко

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента очертаващата се все по-безизходна ситуация за съставяне на кабинет и разбирателство в сглобката. По-рано днес стана ясно, че ПП-ДБ ще върнат на президента Румен Радев празна папка за втория мандат, тъй като по думите им няма подкрепа за правителство. Според Атанас Атанасов дори отговорността, че сега държавата се хвърля в нови избори, лежи изцяло върху ГЕРБ.

Борисов отговори лаконично: "Висша форма на демокрация е след изборите хората да определят кой и как трябва да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това. Аз не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи, едни и същи минитри, политики и всички сме казвали, че сме свършили добри неща, били сме с едни идеи", заяви Борисов.

"Петък, събота и неделя можеше да се разберем и да имаме правителство. Няколко поредни компромиса направих, те продължиха. Говорите ми, че съм клекнал, че съм се навел. Не е така! Не е вярно това! Един път казват "Бойко, помогни ни", после казват, че съм виновен за всичко", посочи Борисов.