Новият Mercedes-AMG G 63 получи електрифицирано задвижване с 585 (+20) конски сили
Секция: Автомобили
27 Март 2024 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият Mercedes-AMG G 63 получи електрифицирано задвижване с 585 (+20) конски сили

/КРОСС/ Mercedes-AMG разпространи информация за новата топ-версия G 63, която идва с електрифицирана задвижваща система, ново адаптивно AMG ACTIVE RIDE CONTROL окачване и редица тематични дизайн решения.

Новият Mercedes-AMG G 63 е изпълнен с хибридизирана (48V) задвижваща система, в която са включени четирилитров, V-образен, осемцилиндров biturbo двигател с вътрешно горене и интегриран стартер-генератор, като последният обещава краткотрайно увеличение в максималната мощност и въртящ момент.

Двигателят с вътрешно горене на Mercedes-AMG G 63 е с максимална мощност от 585 конски сили и максимален въртящ момент от 850 Нм, но в резултат на хибридизацията, общата максимална мощност може да бъде увеличена със съответно 20 конски сили и 200 Нм.

Mercedes-AMG G 63 обещава възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, но при поръчка на допълнителния пакет AMG Performance Package, времето се съкращава до 4.3 секунди, а максималната скорост на движение се увеличава от 220 на 240 км/ч.

"G-Class е автомобилна икона и Mercedes-AMG G 63 е най-популярната версия от много години", казва Михаел Шибе, председател на управителния борд на Mercedes-AMG GmbH и директор на Mercedes-Benz G-Class & Mercedes-Maybach. "Това е както задължаващо и стимул за нас. Нашата цел бе да подобрим представянето още по-осезаемо- както на пътя, така и извън него. Един от начините, по които постигнахме това, е чрез подобрения по V8 двигателя и нашето ново AMG окачване, което съчетава пъргавина, динамика на управлението и комфорт. По този начин ние се грижим още повече за желанията на нашите клиенти. Новият G 63 е повече AMG от когато и да било".