Корнелия Нинова: Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1
Секция: ПОЛИТИКА
28 Март 2024 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1

/КРОСС/ „Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1. Призоваваме президента да не бави процедурата, за да спестим 100 млн. лв. и да не разкарваме хората два пъти до урните, защото това е почти сигурна гаранция за ниска активност".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в кулоарите на Народното събрание.

Според нея връчването и връщането веднага на третия мандат от „Има такъв народ" е логично действие, защото  този парламент е изчерпан и не може да се състави мнозинство, което да излъчи правителство.

"Това, че не го получихме ние също е логично и естествено, защото предварително заявихме, че не го желаем. Президентът се съобрази с това наше мнение", посочи Нинова.

Лидерът на БСП изрази учудване от призива на Бойко Борисов Росен Желязков и Димитър Главчев да не бъдат посочвани за служебен министър-председател, тъй като ГЕРБ са подкрепили конституционните промени, включително списъка с кандидати за служебен премиер.

„ГЕРБ знаеха, че г-н Желязков и г-н Главчев са от ГЕРБ и са на тези позиции, които са в този списък, но гласуваха „за", сега Борисов казва „недейте", но това е типично за него - сутрин и вечер да си сменя позицията", коментира Нинова.

На въпрос дали е възможно да се стигне до конституционна криза при съставянето на служебния кабинет, тя отговори: „Тази Конституция и този списък е приет от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. „БСП за България" гласувахме „против" тези конституционни промени и сто пъти обяснихме колко са вредни и че може да стане проблем. Не очакваме конституционна криза, а разум.