Българският филм „Жълт олеандър“ с телевизионна премиера на 29 март по bTV Cinema
Секция: Шоубизнес
28 Март 2024 19:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българският филм „Жълт олеандър“ с телевизионна премиера на 29 март по bTV Cinema В главните роли зрителите ще видят Китодар Тодоров, Мариан Вълев и Стефани Ивайло

/КРОСС/ Българският игрален комедиен трилър „Жълт олеандър" ще направи телевизионната си премиера тази седмица в ефира на bTV Cinema. Зрителите на филмовия канал на bTV Media Group ще могат да се насладят на елегантната черна комедия в петък вечер (29 март) от 21:00 ч. Историята за предателство, алчност, убийство и невъзможна любов на фона на абсурдна политическа ситуация в България събира на едно място звезди от ранга на Китодар Тодоров, Мариан Вълев, Стефани Ивайло и Леонид Йовчев.

Перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел включва красивата му млада съпруга, бивш италиански премиер и една тайна среща в стара планинска вила. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и бездиханно тяло, които ще объркат всичко.

Скандалният бивш премиер на Италия и лидер на партията на европейските либерал-консерватори - Канелони (Лука Габо) - пристига в България, за да подкрепи кандидатурата на местния политик Бранимир Китов (Китодар Тодоров) за висока позиция в Европейския парламент. Домакинът и много по-младата му съпруга Йоана (Стефани Ивайло) канят госта в тяхната планинска вила, където след бурна нощ с палави приключения, непредвиден труп и други компрометиращи обстоятелства кандидатът за голямата международна политика ясно показва, че го интересува единствено и само кариерата му.

Черната комедия „Жълт Олеандър" е с политически привкус. Определяна като „лек за душата", тя се фокусира върху теми табу, които се считат за твърде сериозни да бъдат описани в детайл. Именно затова лентата ги представя с неподправено чувство за хумор, с цел да им се надсмее и да ги олекоти.

„Жълт олеандър" е петият пълнометражен проект на продуцента Николай Мутафчиев. Режисьор е Лъчезар Аврамов, а оператор - Торстен Лиощок. Сценарият е дело на Димитър Стоянович, а музиката е на Асен Вапцаров-Ейс. Участват актьорите: Китодар Тодоров, Мариан Вълев, Стефани Ивайло, Леонид Йовчев, Елени Декидис и др.

Не пропускайте телевизионната премиера на „Жълт олеандър" - в петък (29 март) от 21:00 ч. по bTV Cinema!