Йорданов: Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза
Секция: Коментари
29 Март 2024 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йорданов: Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза

/КРОСС/ Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза. В предходната такъв проблем нямаше. Това коментира в ефира на „Твоят ден" по NOVA NEWS Тошко Йорданов, депутат от "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията. По думите му, заради недомислица и страх в ПП-ДБ, настоящата Конституция е факт.

Според него по казуса с последните промени е сезиран съдът, който трябва да се събере и да каже дали поправките не са противоконституционни. „Ако съдът се произнесе, че няма проблем, ние бихме потърсили ново конституционно мнозинство, което да оправи най-големите глупости във вече поправената Конституция. Христо Иванов, като министър при Бойко Борисов, направи някаква съдебна реформа, която следващите години опитва да поправи. В този парламент направи нова реформа, която отново не действа. Направиха промени в Конституцията, които със сигурност ще имат нужда от допълнителни промени", коментира още Йорданов.

По думите му юристите от ГЕРБ в лични разговори са споделяли, че това, което гласуват, е вредно, но го правят, защото са в „сглобка". „Ако в следващия парламент има разум и няма „сглобки", мисля, че лесно биха се намерили хора за конституционни промени", допълни Йорданов.

Според него има достатъчно време да се организират избори 2 в 1. „При такъв вот е логично избирателната активност да е по-висока, затова той би бил по-добър за страната", каза още Йорданов.