Polestar Charge с над 650 000 точки за зареждане в Европа
Секция: Автомобили
31 Март 2024 19:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Polestar Charge с над 650 000 точки за зареждане в Европа

/КРОСС/ Шведската марка електрически автомобили Polestar и мрежата от точки за зареждане Plugsurfing стартират нова обществена услуга за зареждане в Европа. С над 650 000 съвместими точки за зареждане на електрически автомобили, Polestar Charge дава на водачите на Polestar достъп до най-големите мрежи за зареждане в Европа в едно решение - мрежата Tesla Supercharger, Ionity, Recharge, Total, Fastned и Allego. Опционалната месечна абонаментна такса също предлага 30 процента отстъпка за повече от 28 000 точки за зареждане.

Polestar е първият производител на електрически автомобили в Европа, който интегрира мрежата Tesla Supercharger в собственото си приложение за зареждане и предлага на своите клиенти достъп до мрежата за зареждане на Tesla. Polestar вече обяви през 2023 г., че ще приеме стандарта за таксуване NACS на Tesla за шофьорите на Polestar в Северна Америка. Освен това клиентите в Китай вече имат достъп до мрежата на Tesla Supercharger в над 200 града, осигурявайки още по-голям достъп до станции за зареждане.

От 2020 г. шофьорите на Polestar 2 в Европа имат достъп до обществени станции за зареждане в рамките на мрежата Plugsurfing и получават специални отстъпки. Стартирането на новата услуга Polestar Charge идва точно преди първите доставки в Европа на двата нови електрически луксозни SUV-а, Polestar 3 и Polestar 4.

С Polestar Charge шофьорите на Polestar получават по-удобно решение за намиране, достъп и плащане на обществени станции за зареждане - без допълнителни абонаменти, приложения или методи за удостоверяване за зареждане. Това е комбинирано с оптимизация на Google Maps за електрически автомобили, която помага за оптимално планиране на спирките за зареждане по маршрут и предварително кондициониране на батерията за постигане на възможно най-бързите скорости на зареждане.

С над 14 000 Tesla Superchargers в над 1000 различни местоположения, мрежата Tesla Supercharger е най-голямата и най-надеждна мрежа за бързо зареждане в Европа, предлагаща скорости на зареждане до 250 кВт. Polestar Charge включва само станции Tesla Supercharger, достъпни за шофьори на други модели. Абонаментът за Polestar Charge е достъпен за водачи на автомобили Polestar на следните европейски пазари - Германия, Австрия, Швейцария, Белгия, Дания, Финландия, Великобритания, Ирландия, Италия, Люксембург, Холандия, Норвегия, Швеция и Испания.