Ежегоден фестивал “Който се смее - дълго живее” в с. Байлово
Секция: ЛЮБОПИТНО
01 Април 2024 17:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ежегоден фестивал “Който се смее - дълго живее” в с. Байлово Корнелия Нинова поздрави участниците във фестивала

/КРОСС/ "Здравите корени на народните традиции, обичаи и дух са тези, които пазят в най-силна степен българското във всеки един от нас. Те винаги са ни обединявали. Да ги пазим. Обръщам се с уважение към вас - самодейците и организаторите на фестивала в Байлово, за това, че ревностно пазите българския дух и традиции и богатото наследство на класика на българската литература Елин Елин". 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на 20-ото издание на фестивала "Който се смее - дълго живее" в родното село на Елин Пелин - Байлово.

Повече от 450 самодейци от цялата страна се включиха във фестивала на хумора и шегата, който не само съхранява фолклорните и народни традиции в Софийска област, но и творчеството на Певеца на българското село, както наричат Елин Пелин.

С думи на уважение към самодейците и организаторите на фестивала, превърнали в силна традиция за региона провеждането му на всеки 1 април, се обърна и народният представител от "БСП за България", избран от София - област, Иван Ченчев.