29 загинали и 12 ранени при пожар в жилищна сграда в Истанбул
Секция: СВЯТ
02 Април 2024 18:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
29 загинали и 12 ранени при пожар в жилищна сграда в Истанбул Огънят е тръгнал от затворен за ремонт нощен клуб

/КРОСС/ Най-малко 29 души загинаха и 12 са ранени при пожар в затворен за ремонт нощен клуб в Истанбул. Заведението се намирало в мазето на висока сграда.

Пострадалите хора са приети в болница. Състоянието на някои от тях е много тежко. Има още блокирани хора в зданието, обхванато от пламъци във вторник.В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли и линейки. Пожарът е възникнал на приземен етаж. Причините все още не са установени.В момента продължава спасителната операция за изваждането на блокираните хора в блока.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу е пристигнал на мястото на инцидента.

Инцидентът е станал около 13:00 ч. Според първоначалната информация до трагедията се е стигнало, след като по време на ремонт на нощен клуб, намиращ се на подземен етаж на 16-етажната сграда, е избухнала експлозия.

По информация на в. „Джумхуриет", който цитира кмета Имамоглу, ремонтът е извършван нерегламентирано. По думите му общината не е получила молба от фирмата, занимаваща се с ремонтната дейност и ремонтът е бил извършван без необходимото разрешение.

В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли, линейки, екипи на Националните медицински спасителни екипи (УМКЕ). В момента продължава спасителната операция за изваждане на блокирани хора в блока.

Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи в акаунта си в социалната мрежа Екс, че в района на инцидента са изпратени 26 линейки.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че е предприето широкомащабно разследване по случая. Той уточни, че срещу петима заподозрени се води разследване.

Източник: БТА