Министър Динкова: Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини и към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим
Секция: Туризъм
03 Април 2024 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова: Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини и към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим Министърът на туризма взе участие в разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

/КРОСС/  „Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим и затова разчитам изключително много на местните власти и бизнеса", заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

„В момента планираме акцентът на предстоящата програма да бъде върху СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в районите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил. Планът ни е да обединим фокуса към районите „Тракия" и „Долината на розите". Предстои ни да работим и за Северозападна България с фокус към техните специфични нужди", каза министър Динкова пред местните власти на Сандански, Велинград, Хисаря, Кюстендил, Чепеларе, Якоруда и Национално сдружение на общините в Република България.

Министър Динкова подчерта, че програмата за реклама на Черноморските общини ясно показва, че „парите, които до момента са изтичали някъде и никой не е виждал ефекта от тях, вече излизат на светло. Работим в сътрудничество с общините и те съвместно с бизнеса, сами могат да изработят своята реклама, която да покаже важните за тях забележителности. Бизнесът пък помага със своите контакти и таргетиране на потенциалните туристи".

Министър Зарица Динкова изтъкна, че благодарение на реформата, туроператорите отбелязват 70% ръст на ранните записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон. 20% пък е увеличението и при немските туристи за лято 2024 г. „Целта е да подобрим и разширим програмата, така че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата реализира до този момент да се пренесат и в СПА и зимните ни курорти", каза още министър Динкова.