Завод на Renault Group ще произвежда електрически ванове от ново поколение
Секция: Автомобили
03 Април 2024 20:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завод на Renault Group ще произвежда електрически ванове от ново поколение

/КРОСС/ Renault Group обяви, че в завода на групата в Сандовил ще се осъществява производството на електрическите ванове от ново поколение на венчъра й с Volvo Cars- Flexis.

От Renault Group споделят, че програмата по набирането на персонал за новата инициатива вече е стартиран, като през следващите четири години, към наличната работна ръка от около 1850, ще бъдат добавени нови 550 човека.

За реализирането на процеса по стартирането на производството на моделите на Flexis в Сандовил, където до момента са произведени повече от 1 000 000 представителя на Trafic, както за самата марка Renault, така и за нейните партньори, Renault Group ще направи инвестиция от 300 млн евро от сега до 2026 година.

Заводът в Сандовил функционира от 1964 година, като през годините от поточните му линии слизат 17 модела на Renault и партньори. От 2014 година е специализиран в производството на лекотоварни автомобили, като през 2023 година, в съоръжението са сглобени над 131 000 автомобила, в това число и изцяло електрическия Trafic Van E-Tech.