Вина от пет континента на Discover.Vino 2024
Секция: ИКОНОМИКА
06 Април 2024 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вина от пет континента на Discover.Vino 2024

/КРОСС/ С голяма радост ви представяме предстоящото Discover.Vino 2024 – изложението на стотици вина от целия свят, представени в България! Датите са 17 и 18 май, петък и събота, а мястото – Sofia Event Center в Парадайс мол. След успешното завръщане на голямото изложение-дегустация на вносни вина през миналата 2023 година, вярваме, че с предстоящото издание ще надградим събитието, за да го превърнем в още по-богат и интересен празник на виното и културата, която то носи.

Discover.Vino 2024 ще предложи едно околосветско винено пътешествие с дегустации на стотици вина от 5 континента – от всички ценови категории, всички типове и стилове. Представят се както продукти от легендарни зони и знакови производители, така и вина на по-малко познати и много интересни региони.  Акцентите в предстоящото издание са върху Калифорнийските вина, представени от USDA (Департаментът по земеделие на САЩ) и Италия, представена от ICE (Италианската търговска агенция).   

Освен щандове с вина разпределени по зони: Франция, Италия, Иберия, Нов свят, Немскоговорящи страни, Балкани, Централна Европа и Закавказие, в предстоящото издание ще разполагате и с няколко тематични бара – Совиньон блан Бар, Розе Бар, Балкани Бар и Off-Wine Бар.

Последният ще представи бързо нарастващия сегмент на без- и нискоалкохолните вина, заедно с коктейлите на винена основа и т.нар. ready-to-drink напитки. Всички любители на виното, както и ресторантьори, сомелиери, бармани, баери, търговци и други винени професионалисти могат да опитат и опознаят без ограничения нови брандове и реколти, които ги интересуват. Изложението е добра възможност за общуване и пряк контакт между вносителите или самите производители, част от които пристигат у нас специално за събитието, и  посетителите – както крайни клиенти, така и работещи с вино професионалисти.

Discover.Vino 2024 е мястото, където чрез дегустации, разговори и участие в майсторските класове може да надградите и задълбочите знанията си за световното вино, докато му се наслаждаваме в компанията на съмишленици. На събитието ще разполагате и със зона с подбрани деликатеси, кафе и десерти, а също и интересна съпътстваща програма, която скоро ще бъде представена.

Тази година ще се наслаждаваме на елегантния комфорт на Sofia Event Center в Парадайс мол, с обширна тераса и вълнуваща гледка към Витоша. Discover.VINO 2024 – една дегустация, стотици винени открития!   Кога: 17 и 18 май 2024, петък, 16:00 – 21:00 и събота, 12:00 – 21:00 часа Къде: SEC (Sofia Event Center), Парадайс център Събитието е с вход.