Съобщават кой ви звъни по телефона с ново приложение от Гугъл
Секция: Технологии
06 Април 2024 20:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съобщават кой ви звъни по телефона с ново приложение от Гугъл

/КРОСС/  Съобщиха важна новина за всички, които ползват смартфони. Google е на път да въведе една от най-полезните си функции от години, като ви помогне да разберете кой ви се обажда от не познат номер.

Това е идеята на приложения като Truecaller, а сега Google изглежда обмисля подобна функция за търсене на непознати номера за своето приложение Phone. В бета-версията 127.0.620688474 на приложението Google Phone има опция, наречена "Lookup", за номера, които не са запазени в контактите ви.

Когато я изберете, се показва списък с приложения, които могат да обработват намерението "търсене в интернет", включително приложението на Google. Изборът на приложението на Google инициира търсене на номера - задача, която преди това се извършваше ръчно чрез копиране и поставяне на номера в търсачката на Google. Целта изглежда е бързо да се идентифицират предприятия с индексирани от Google данни за контакт, които може да са ви се обадили.

Тази функция обаче може да не е толкова полезна за идентифициране на частни лица. Затова приложения като Truecaller едва ли ще бъдат засенчени от тази нова функция.

Въпреки това Truecaller и други подобни приложения биха могли потенциално да се интегрират в тази система, позволявайки на потребителите да извършват търсене в техните бази данни с едно натискане на бутон, предлагайки допълнително удобство. Съобщава се, че тази функция е налична в Япония от март и може да бъде въведена в световен мащаб през юни.