Арда се завърна към победите с два бързи гола и влезе в Топ 6
Секция: СПОРТ
07 Април 2024 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арда се завърна към победите с два бързи гола и влезе в Топ 6

/КРОСС/ Арда победи Славия с 2:1 у дома. Срещата беше от 28-ия кръг в efbet Лига. Успехът прекъсна серията на тима от 3 мача без победа, а освен това прати отбора поне временно в Топ 6. Кърджалийци поведоха в 9-ата минута с гол на Борис Тютюков. Три по-късно Станислав Иванов удвои. Славия се върна в мача в 35-ата минута.

Възпитаниците на Николай Киров събраха 39 точки и излязоха на шесто място във временното класиране преди останалите мачове от кръга. "Белите" са 12-и с 30 точки, като за тима това беше трета загуба в последните 4 мача.

Арда излезе напред с първата си добра възможност. Деян Лозев проби отдясно, преодоля лесно Венцислав Керчев и центрира. Чинонсо Офор надскочи защитниците на "белите" и отправи удар с глава. Топката срещна греда, а Борис Тютюков беше най-съобразителен и след това я прати във вратата.

Три минути по-късно домакините удвоиха аванса си. Джелал Хюсеинов подаде към Лъчезар Котев в средата на терена. Капитанът на кърджалийци опита подаване, което срещна крака на Кристиян Стоянов, а след получилия се рикошет Станислав Иванов се озова сам срещу Светослав Вуцов и не срещна трудности да го преодолее - 2:0.

Постепенно Славия се съвзе след ранния шок и в 23-ата минута можеше да върне един от головете. Иван Минчев подаде към Галин Иванов, който се обърна и използва пространството пред себе си, за да отправи силен удар, но Анатолий Господинов с блестяща намеса изби в корнер.

В 35-ата минута гостите се върнаха в мача. Иван Минчев подаде към Ертан Томбак отдясно. Крайният защитник намери оставения непокрит Кристиян Стоянов около границата на наказателното поле. Младежкият национал овладя топката и със силен удар в долния ляв ъгъл вкара за 2:1 с дебютното си попадение в мъжкия футбол.

Пет минути след това Чинонсо Офор отне топката от Минчев и реши да шутира от около 17-18 метра, но ударът му премина покрай вратата. Малко след това Иван Минчев овладя топката на гърди и отправи силен удар от границата на наказателното поле, с който Господинов се справи.

Втората част започна с по-добра игра на домакините. В 50-ата минута Станислав Иванов подаде към Борислав Цонев, който реши да шутира от удобна позиция. Виктор Генев обаче се озова на пътя на топката и изчисти в корнер.

В 72-ата минута Владимир Николов направи нелеп опит да си спечели дузпа, но вместо това беше декориран в жълто от главния рефер Иво Андреев. Пет минути по-късно Куентин Зеедорф получи от Роберто Райчев на границата на наказателното поле и отправи силен шут, който Господинов изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар нидерландеца стреля с глава в аут.