Рая Назарян: Не сме участвали в процедурата по номинация на министри в служебния кабинет
Секция: Интервюта
07 Април 2024 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рая Назарян: Не сме участвали в процедурата по номинация на министри в служебния кабинет

/КРОСС/ Не сме участвали в процедурата по номинация на министри в служебния кабинет, те са изцяло в правомощията на Димитър Главчев. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Мария Павлова е изявен експерт в правосъдната система, коментира тя. Тя е участвала в четири служебни кабинета, като в кабинета на Огнян Герджиков е била служебен министър. „Това за мен е доказателство, че тя се справя с работата, може да постига резултатите и да се държи политически неутрално", заяви Назарян.

Според Рая Назарян прокуратурата трябва сама да прецени дали да се самосезира във връзка с твърденията за натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев.

„Когато г-н Кирил Петков заплашва двама министри - г-н Калин Стоянов и друг министър на електронното управление, тогава няма натиск и никой не пита. А когато излезе главният секретар - нали разбирате, че това е професионалното ръководство на МВР. Той много добре знае процедурите, с които да се защитават правата и интересите на гражданите, а не да използва трибуната на Министерския съвет, за да отправя половинчати обвинения. Той не изтъкна мотиви", посочи Рая Назарян.

Според нея, докато се проведе разследването на организираната престъпна група, свързана с Агенция „Митници", Живко Коцев трябва да се оттегли от поста.

„Изтекоха много снимки, има твърдения, че има запис и че в разследването са използвани специални разузнавателни средства, които се разрешават от съда. На този запис се вижда как на г-н Коцев се подарява някакъв скъп часовник. Той има снимки и е свързан с тези лица, които вече имат повдигнати обвинения. Как да имаме доверие на такъв човек? Докато се проведе разследването и стане ясна истината, е редно той да се оттегли от поста, защото за него има твърде много информация, свързана с тази организирана престъпна група", смята Рая Назарян.

Калин Стоянов е бил предложение на ПП-ДБ. „Г-н Петков лично го е поканил и му е провел дори интервю, за да бъде одобрен и назначен. Г-н Стоянов заяви, че г-н Петков му се е обадил и са се срещнали. Мария Габриел не участва в тези действия. Излиза така, че всеки, който не изпълнява техните нареждания вече става нехаресван и трябва да бъде сменен с такъв, който явно да слуша", коментира Рая Назарян.

Според Назарян най-голямото зло за България е, че се води дефанзивна и очерняща политика и не се търсят мостове, а самостоятелно управление.