Михаил Миков: В МВР се води битка за политическо присъствие
Секция: ПОЛИТИКА
08 Април 2024 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Миков: В МВР се води битка за политическо присъствие

/КРОСС/ В МВР се води битка за политическо присъствие. Състезателите, които се бият не си дават сметка, че по този начин се получава свръхполитизация на системата. Заемането на страна в тази ситуация е заемане на страна в политическото състезание за предстоящите избори. Това заяви пред БНР бившият председател на Народното събрание Михаил Миков.

Според него вътрешните борби обезсилват МВР и намаляват авторитета на институцията. Авторитетът на МВР и на държавата страдат, когато един човек (Живко Коцев) през ден си сменя мнението, смята той.

Миков не е съгласен с твърденията, че печели изборите този, който държи главният секретар на МВР и вътрешният министър. По думите му това е опорка, която се използва за оправдаване на изборните резултати.

Той коментира и темата за служебното правителство. Миков посочи, че Димитър Главчев носи отговорност за състава на кабинета. Според него служебният премиер не бива да се съобразява с исканият на партиите.

Припомняме, че на 4 парил главният секретар на МВР Живко Коцев подаде оставка. Той обяви, че напуска системата на МВР. Ден по-късно обаче Коцев оттегли оставката си. Той се оплака, че тя е била подадена след оказан натиск.