Разбиха група за кражби на гориво от камиони
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Април 2024 19:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха група за кражби на гориво от камиони Трима от тях са с повдигнато обвинение и остават в ареста за 72 часа

/КРОСС/ Задържаха петима мъже за кражби на гориво от камиони в Русенско и в съседни области, съобщиха от МВР.

Разследването по случая е започнало след регистрирани няколко случая в региона. На 6 април те са установени след поредното посегателство, когато униформените са установили кражба от два тира, паркирани при авариен изход на главния път Русе-Бяла.

Край тях e забелязан да напуска мястото тъмен автомобил с чужди регистрационни номера. Около товарните композиции са открити туби и маркуч близо до резервоара на единия влекач, като резервоарите му били с отворени капачки, а до тубите - петно дизелово гориво.

Установена е и липсата на около 500 литра дизел от возилото. Във вилна зона „10-ти километър" край Русе, служителите са установили мъжете - на възраст 28, 27, 52, 42, и 31 г.

Извършени са множество претърсвания и изземвания от адреси и автомобили, собственост и ползвани от мъжете.

Намерени са туби с дизелово гориво, маркучи, голям брой регистрационни табели за автомобили, както български, така и чуждестранни, наркотични вещества - около 3 грама метамфетамин, мобилни телефони, автомобилът, с който е извършена последната кражба, ловна пушка, с преправена скъсена цев, около 30 боеприпаса, вещи и инструменти, обект на кражби по предишни случаи.

Трима от мъжете са с повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа. Изяснява се съпричастността на тримата към над 10 случая.