LG отново получи признание за високите си постижения в областта на дизайнa, с многобройни отличия на награди RED DOT
Секция: Технологии
09 Април 2024 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG отново получи признание за високите си постижения в областта на дизайнa, с многобройни отличия на награди RED DOT Компанията получава 28 награди за отлични постижения в областта на продуктовия дизайн, включително две отличия " Best of the Best "

/КРОСС/ LG Electronics обяви, че е получила общо 28 награди на тазгодишното издание на Red Dot Award. Сред многобройните отличия са и две награди Best of the Best за LG CLOi ServeBot и фурните Signature Kitchen Suite Transitional Series.

Отличенa с наградата Best of the Best, LG CLOi ServeBot включва иновативна технология с елегантен дизайн, фокусиран върху стабилността. За по-голямо удобство и гъвкавост, автономният робот за сервиране разполага с триетажни рафтове, които могат да се регулират или отделят според ситуацията и дори могат да издържат до 40 кг, което улеснява пренасянето на тежки товари.

Благодарение на подобрените характеристики за движение с шестте колела и окачването, CLOi ServeBot може да се движи стабилно дори по неустойчив под. Оборудван с 3D камера и сензор за откриване на светлина и обхват (LiDAR), CLOi ServeBot може да разпознава средата и да комуникира с други CLOi ServeBot за координиране на движенията без точки за достъп, което позволява стабилна работа на повече от десет робота в едно и също пространство едновременно. Отличаващ се с изключителна технология, CLOi ServeBot получи Innovation Award и на CES 2024.

С наградата Best of the Best бяха отличени и стенните фурни от серията Signature Kitchen Suite Transitional, които се отличават с модерен минималистичен дизайн и елегантно, кадифено матово покритие, което издига обстановката в кухнята на следващо ниво. За шикозен, минималистичен външен вид, фурните от серия Transitional са оборудвани с по-тънки дръжки от тези, които се намират при моделите от серия Professional.

Оборудвани с технологията Gourmet AITM и вградена камера с висока разделителна способност, фурните могат да разпознават съставките и автоматично да предлагат оптимални рецепти на дисплея. Чрез приложението LG ThinQTM потребителите могат да наблюдават процеса на готвене в реално време и дори да заснемат таймлапс видеоклипове и снимки.

LG StanbyME Go, преносим 27-инчов екран, с вграден калъф, е признат едновременно за Innovative Product и Winner на тазгодишните награди Red Dot. В комплект с вградената звукова система Dolby Atmos, HDMI свързаност и webOS, StanbyME Go носи пълноценното развлекателно преживяване навсякъде, където потребителят пожелае. LG StanbyME Go е идеалният екран за мобилни забавления със своите 40W високоговорители и шарнирно рамо, което може да позиционира екрана по три различни начина. Благодарение на специалния защитен калъф, потребителите могат да се наслаждават на съдържанието в дома и извън него, да го вземат със себе си на къмпинг или всяко свое пътуване.

Сред другите иновации на LG, отличени за изключителния си дизайн, са: най-новите телевизори, лаптопи, монитори, високоговорители, климатици, перални машини и сушилни, Styler, система за гладене "всичко-в-едно", влагоуловител и HydroTower - комбинация от пречиствател на въздуха и овлажнител.

Наградите Red Dot са едни от най-уважаваните конкурси за продуктов дизайн, комуникационен дизайн и дизайнерски концепции в света.

"LG ще продължи да осигурява иновативно потребителско изживяване, с дизайн, съобразен с начина на живот на потребителите, както и с уникалните решения за интелигентен живот на компанията", заяви Хуанг Сунг-гул, ръководител на Corporate Design Center на LG Electronics.