Министърът на туризма Евтим Милошев прие поста от Зарица Динкова
Секция: Туризъм
09 Април 2024 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на туризма Евтим Милошев прие поста от Зарица Динкова

/КРОСС/ На церемония по встъпване в длъжност на 9 април 2024 г. министърът на туризма Евтим Милошев прие управлението в 103-то правителство на Република България от досегашния министър Зарица Динкова.

Министър Милошев пристигна в сградата на министерство на туризма на ул. „Съборна" 1 заедно със своя предшественик, след като преди това двамата присъстваха на предаването на властта между кабинета „Денков-Габриел" и служебния кабинет „Главчев" в Министерския съвет.

Двамата обсъдиха водещите приоритети и проекти, които са ключови за сектора.

Евтим Милошев е седмият министър на туризма на Република България.

„Вярвам в екипната работа и ще продължим с добрите практики. Трябва да свършим много, за кратък период от време. Успехът минава през консолидация и разбирателство. Първото нещо, което ще предприема е да се срещна с хората, които представляват туристическия сектор, за да работим пълноценно", подчерта министър Евтим Милошев.

Бившият министър на туризма Зарица Динкова, благодари на екипа си и пожела успех на новия министър. „Министерството на туризма, през всичките три тримесечия на този кабинет, държеше първенство по административно управление и изпълнение на управленската програма. През последните месеци успяхме да поставим това министерство на съвсем друго ниво и аз имам уверението на министър Милошев, че работата ще продължи по същия начин", каза Зарица Динкова.