Министър Глушков: Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, спортистите и треньорите
Секция: СПОРТ
09 Април 2024 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Глушков: Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, спортистите и треньорите

/КРОСС/ Основна цел е осигуряването на спокойствие на федерациите, клубовете, спортистите и треньорите. Уверявам ги, че ще направя всичко възможно да имат нормален работен процес, защото остават няколко месеца до Олимпийските игри в Париж. Сигурен съм, че нашите спортисти ще продължат да работят усилено, ще покажат своя потенциал и ще завоюват още квоти за най-големия спортен форум", това заяви служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков, който пое поста от Димитър Илиев на церемония в ММС.

Глушков изказа благодарност за гласуваното доверие от страна на министър-председателя Димитър Главчев и увери, че екипът на ММС ще направи най-доброто за българския спорт през следващите няколко месеца.

Министърът подчерта, че сред основните му приоритети е подсигуряването на българските спортни клубове. „В клубовете се работи изключително много и ще положа максимални усилия да подпишат своите договори с ММС в най-кратки срокове", категоричен бе Глушков.

Друга цел, която си поставя министърът на младежта и спорта, е да даде възможност на треньорските кадри да повишат своите познания чрез организирането на семинари, на които българските специалисти да обменят опит с доказани експерти от чужбина.

Георги Глушков обяви, че ще има трима заместник-министри с ресори „Спорт", „Младежки дейности" и „Финанси".

Димитър Илиев отчете свършеното от неговия екип през последните месеци и добави, че винаги има какво да се надгради. „Радвам се, че предавам щафетата в ръцете на министър Глушков, който е човек с много високи морални ценности. С него работихме много добре като председател на Българската федерация по баскетбол", каза Илиев.