МК предоставя на конкурсен принцип 400 000 лв. за творчески проекти в областта на литературата за 2024 г.
Секция: КУЛТУРА
10 Април 2024 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МК предоставя на конкурсен принцип 400 000 лв. за творчески проекти в областта на литературата за 2024 г.

/КРОСС/ Министерство на културата обяви конкурсна сесия за предоставяне на финансова подкрепа на творчески проекти в областта на литературата за 2024 г.

Право да кандидатстват в конкурсната сесия за финансова подкрепа на творчески проекти имат физически лица, осъществяващи дейност в областта на литературата - белетристи, поети, публицисти, литературни критици и историци, драматурзи, с издадени в хартиен формат една и повече книги или поставена на сцена минимум една авторска пиеса.

Общата сума за финансиране на проектите по конкурсната сесия за 2024 г. е в размер на 400 000 /четиристотин хиляди/ лева.

Размер на финансовата подкрепа за един проект - до 6000 (шест хиляди) лева.

С Правилата за условията, реда за провеждане на сесия за подпомагане на творчески проекти в областта на литературата, както и с формуляра за кандидатстване, можете да се запознаете на сайта на Министерството на културата.

Документите се подават на адрес: Министерство на културата, София 1040, бул. „Александър Стамболийски" № 17 в 2 /два/ надлежно попълнени и подписани екземпляра на хартиен носител. Крайният срок е 10 май.