Путин: Имаше серия от удари по нашите енергийни обекти, трябваше да отговорим
Секция: Русия
12 Април 2024 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Имаше серия от удари по нашите енергийни обекти, трябваше да отговорим Руският президент се срещна с беларуския си колега Александър Лукашенко

/КРОСС/ Русия е била принудена да започне да атакува украински енергийни обекти в отговор на атаките на Киев по руски обекти. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко, след като масирана руска атака унищожи една от най-големите електроцентрали в Украйна и нанесе щети на няколко други.

Ударите са част от подновената руска кампания срещу енергийната инфраструктура на Украйна. По думите на Путин, Русия се е въздържала от извършване на подобни атаки през зимата „от хуманитарни съображения".

„За съжаление наблюдавахме серия от удари по нашите енергийни обекти и бяхме принудени да отговорим. Искам да подчертая, че по хуманитарни причини не сме нанасяли никакви удари през зимата, защото не искахме да оставим без ток социални институции, болници и други подобни. Но след поредица от атаки срещу нашите енергийни съоръжения трябваше да реагираме", заяви Путин.