Бойко Борисов: Сега всички българи ще си платим за тези 3 години експеримент
Секция: Интервюта
12 Април 2024 10:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Сега всички българи ще си платим за тези 3 години експеримент

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналсти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

"Ще приветстваме това решение, за да се проведат честни и демократични избори. Гвоздейков беше знаме на ПП, беше символ, безспорно честен човек. Така всички ще са спокойни", заяви Борисов.

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от "Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията. В четвъртък Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите "има още 2-3 месеца".

"Когато имаше стабилност, когато ни приеха в Европейския банков съюз, когато ни приеха в чакалнята на Еврозоната, когато имаше излишъци в бюджета, когато строяхме усилено, България имаше нужда от промяна. Сега всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които вече сме наследили, нашите деца ще ги платят. Всичко това заради 3 години експеримент. За този експеримент сме виновни всички ние, българите", посочи Борисов.

На въпрос познава ли обвинения за контрабанда Никола Николов - Паскал, който към момента е в неизвестност и се издирва, Борисов отрече.

"Докато сме били ние, Паскал се криеше в чужбина. По време на нашето управление контрабандата от 34% на цигарите беше свалена под 1%", добави той.