Събитие под наслов „Засади бъдеще!“ ще се проведе до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София
Секция: Православие
12 Април 2024 19:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитие под наслов „Засади бъдеще!“ ще се проведе до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

/КРОСС/ На 13 април от 11,30 часа на всяко училище от район Люлин ще бъде предоставена уникална възможност да остави следа в двора на новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий Търновски", като посади специално подбрано вековно дърво за здраве и просперитет. Ще бъдат изготвени и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира.

Инициативата е част от три модулно Великденско тържество, организирано от Столична Община- район „Люлин" и Сдружение за национален и духовен възход "Св. Патриарх Евтимий Търновски". До края на месеца ще се проведат Празничен благотворителен концерт по случай Възкресение Христово и Галерия на открито, която ще съдържа рисунки на ученици на тема „Възкресение", „Цветовете на Великден", „Молитва за мир", „Заедно можем", „За любовта", „Рисувам щастие„ и „Светлина и прошка".

Сдружението за национален и духовен възход "Св. Патриарх Евтимий Търновски" и църковното настоятелство организират проявите с цел изграждане на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ. Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий- един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници, а всичко, което се извършва е надежда, че значими неща могат обединяват.
Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят на:

Банкова сметка за дарения: IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски