Топло време днес, на места с превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Април 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топло време днес, на места с превалявания

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието, в София - около 24°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от източната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 16°, на 2000 m - около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.