Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход с Румъния, затруднено е преминаването през „Кулата/Промахон“
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Април 2024 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход с Румъния, затруднено е преминаването през „Кулата/Промахон“

/КРОСС/ Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, затруднено е преминаването през пункта „Кулата/Промахон" по границата с Гърция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция" - МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин", „Оряхово", „Русе" и „Кардам". 

Затруднено е преминаването през пункта „Кулата"/ „Промахон" по границата с Гърция поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон" ще продължат до 16 април.
Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси. 

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония.

Трафикът е нормален и на всички гранични пунктове по границата с Турция. От 5:00 ч. на 14 април (неделя) до 5:00 ч. на 15 април (понеделник) турските власти въвеждат забрана за придвижване на тежкотоварни автомобили. Тежкотоварните автомобили, влизащи в Турция от България през ГКПП „Капъкуле" („Капитан Андреево") и „Хамзабейли" („Лесово"), ще бъдат отбивани и пренасочвани към паркингите за тежкотоварни автомобили, разположени в близост до граничните пунктове до отпадане на забраната.