Слънчево и топло утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Април 2024 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево и топло утре

/КРОСС/ През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Над източните райони облачността ще е разкъсана, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 8°. 

Утре ще бъде предимно слънчево. Около и следобед над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по Черноморието 20°-24°, в София - около 26°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В началото на новата седмица вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще бъде до умерен и с него ще се затопли още, дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°, в отделни райони до 33°-34°. Сутрешните температури също ще са високи, във вторник в повечето места между 13° и 18°. Ще бъде с разкъсана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се увеличава, вплътнява и снижава. Привечер във вторник на отделни места в крайните западни райони е възможно да превали краткотрайно.