Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут
Секция: СВЯТ
14 Април 2024 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут

/КРОСС/ Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут, в момент, когато Иран обяви, че е предприел нападение с дронове и ракети срещу Израел, който граничи със Сирия и Ливан, предаде Франс прес.

Експлозиите в сирийската столица бяха чути около 01:45 ч. местно време (22:45 ч. по Гринуич). Държавните медии не споменаха веднага за детонациите.

В Бейрут са били усетени най-малко две експлозии около 02:00 ч. сутринта (22:00 ч. по Гринуич), според фотограф на АФП, намиращ се на място. За взривове съобщава и журналист в Бекаа, регион в източната част на Ливан, граничещ със Сирия.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) съобщи за взривове в Дамаск, Хомс, Хама, Дераа и по сирийското крайбрежие. Според неправителствената организация те се дължат на "активираната сирийска противовъздушна отбрана срещу израелски безпилотни самолети и ракети, които се опитват да прихванат ирански ракети".

Снощи Иран предприе "мащабна" атака с "безпилотни самолети и ракети" срещу Израел, след нападение срещу неговото консулство в Сирия, за което Техеран обвинява еврейската държава, припомня АФП.

Източник:БТА