Сливен е домакин на Националната научна конференция за ученици
Секция: Наука
15 Април 2024 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сливен е домакин на Националната научна конференция за ученици

/КРОСС/ Между 18 и 20 април в Сливен ще се проведе детска научна конференция - „Предприемачеството през погледа на младите хора - възможности и мечти".

На нея ще се представят 29 доклада на ученици от цялата страна, одобрени след подбор от над 150 кандидатури. Най-младият участник в конференцията е на 15 г., а най-възрастният сред делегатите е 18 г.

Събитието, вдъхновено от възможността да се даде силен старт на младежи, е част от календара за отбелязване 15 години СОНИК СТАРТ и 75 години ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков" и се провежда в периода 18-20 април 2024 г.

Научната конференция има за цел да насърчи младежкото предприемачество като срещне ученици от различни икономически области в България. Създавайки пространство, в което да представят своите иновативни бизнес идеи, да бъдат подкрепени от опитни ментори, да участват активно в дискусии и работни сесии по групи, да обменят знания и мечти, организаторите от СОНИК СТАРТ и ПГИ вярват, че ще открият нови потенциали в пътищата и възможностите за растеж и развитие на младежите.

Форумът е под патронажа на проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката, под егидата на Стефан Радев, кмет на община Сливен и с подкрепата на академичната общност в България.

Ментори на форума са хабилитирани лица от изтъкнати висши учебни заведения у нас, проф. д-р Спартак Керемидчиев от БАН, проф. дгн инж. Димитър Синьовски, доц. д-р Офелия Кънева от ВСУ Черноризец Храбър и
Румен Стоилов.

Научната конференция представя 29 доклада на ученици от цялата страна, одобрени след подбор от над 150 кандидатури. Наи -младият участник в конференцията е на 15 г., а наи -възрастният сред делегатите е 18 г.

Конференцията в Сливен надгражда първото събитие Национална научна конференция „Предприемачеството през погледа на младите хора - възможности и мечти", проведено в град Левски 18-20 септември 2023 г. отново под патронажа на Министъра на образованието и науката, и с ментори проф. д-р Огнян Герджиков, проф. д-р Спартак Керемидчиев, доц. др Офелия Кънева и Димитър Томов.

Прес-конференцията за научния форум ще се проведе на 18 април 2024 г. от 10:30 часа в град Сливен.

По този повод на 18 април 2024 г. от 10:30 часа в град Сливен ще се проведе и пресконференция.